Bakgrundsbild
UppSkrolla upp

Senior i Landskrona

Vi vårdgivare på mottagningen och geriatriker i mobilt vårdteam finns för dig som senior. Här läser du mer om hur det funkar hos oss, om våra kompetenser och tjänster – vi samarbetar nära och vill i samverkan med dig forma en individanpassad vård för din hälsa och livskvalitet.

Megafon

NYHET - Den 1 november 2024 kommer vi flytta in i helt nybyggda lokaler på Frögatan 16 i Landskrona. Mer info kommer när det närmar sig.

Artrosskola

Artrosskola riktar sig till dig som fått diagnosen artros och är listad hos oss.

Artrosskolan innehåller 3 föreläsningar av sjukgymnast och artrosinformatör, vilket ger dig värdefull kunskap om sjukdomen och hur du kan hantera dina besvär. Du får också lära dig mycket om hur fysisk aktivitet och träning kan bidra till att minska dina besvär. Många med artros förbättras efter deltagande i artrosskola. 

Du erbjuds också att delta i träning 6-10 gånger under fysioterapeutisk handledning. Om du föredrar det kan du också få ett individuellt träningsprogram att göra på ditt eget gym eller hemma. 

Träningen är Torsdagar kl 14.00 på mottagningen

Artrosskolan kostar som ett vanligt mottagningsbesök och högkostnadskortet gäller.

Du anmäler dig via personalen på Vårdcentralen

Ps. Om du har svårt att delta på plats eller av annan anledning föredrar det, så erbjuder vi också dig att genomföra artrosskolan digitalt via vår app HMC Rehab. Din fysioterapeut kan hjälpa dig att komma igång med detta!