Bakgrundsbild
UppSkrolla upp

Vuxen i Hjärup

Vi finns för dig och din familj både för fysiska besök och digitalt via vår webbtjänst och app HMC Online. Här läser du mer om hur det funkar hos oss, om våra kompetenser och tjänster – vi samarbetar nära och vill guida dig till hållbara levnadsvanor.  

Provtagning – lab

Hjärtat på våra vårdcentraler är våra lab – här möter du undersköterskor eller sjuksköterskor som är proffs på att ta blodprover och utföra annan provtagning som stöd för utredning och uppföljning av våra läkare och diabetessköterskor. En del prover får du svar på direkt, andra skickas för analys.
Du är även välkommen för extern provtagning – dvs när du har remiss från en annan vårdcentral, specialistmottagning eller klinik. Provtagning är kostnadsfri.

Boka provtagning – via app

Du bokar din tid för provtagning via vår webbtjänst och app HMC online. Här väljer du vilken tid och HMC-enhet du vill gå till för provtagning – Vi har alltid tillgängliga tider. Välkommen!

Till HMC online

Boka provtagning – via telefon

Ring vårt direktnummer för lab – Välj enhet och följ instruktionerna.

040-41 80 30

Planerad provtagning

Har din läkare eller sjuksköterska ordinerat prover innan ett återbesök?
– Välkommen att boka tid för provtagning senast en vecka innan besöket – då har vi resultatet klart till ditt återbesök.

Remiss från annan vårdgivare

Har du remiss för provtagning från en annan vårdgivare?
– Välkommen att boka tid för provtagning via vår app HMC online eller telefon. Tänk på att med din remiss. Vi tar proverna och svaren skickas sedan till den läkare eller mottagning som ordinerat provtagningen.

Fasteblodprover

Har du fått instruktioner att du ska vara fastande?
– Då får du inte får äta eller dricka annat än vatten efter klockan 22:00 dagen innan provtagningen. Boka en morgontid!