Bakgrundsbild
UppSkrolla upp

Senior i Löddeköpinge

Vi vårdgivare på mottagningen och geriatriker i mobilt vårdteam finns för dig som senior. Här läser du mer om hur det funkar hos oss, om våra kompetenser och tjänster – vi samarbetar nära och vill i samverkan med dig forma en individanpassad vård för din hälsa och livskvalitet.

Megafon

VI HAR ÖPPNAT PÅ CENTER SYD I LÖDDEKÖPINGE!
– Välkommen att ta rulltrappan upp till oss och kika på våra fantastiska lokaler. Vi finns en våning upp mitt emot entrén till ICA Maxi. Du kan välja att lista dig direkt via BankID – klicka här

Nu börjar vi med vår mycket uppskattade DROP-IN VACCINATION på lördagar kl 11-13 igen. Varmt välkomna!

Vattkoppor

Vattkoppor är en mycket smittsam och för det mesta ofarlig utslagssjukdom.Det börjar ofta med feber och värk i kroppen under något dygn. Sedan kommer kliande, blåsformiga utslag som brukar börja på bålen och sedan sprida sig till bland annat ansikte, hårbotten och munhåla.

Efter du haft vattkoppor så finns virus sovande (latent) kvar i nervrötter i kroppen. Om det blir aktivt igen (reaktiveras) får du bältros – grupperade blåsor på rodnad bas.

Vaccin mot vattkoppor rekommenderas i Sverige i första hand till dig som är i riskgrupp. En utredning om att införa vaccination mot vattkoppor i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn pågår via Folkhälsomyndigheten.

Vaccin mot vattkoppor kan ges till barn från 9 månaders ålder och till vuxna. Du rekommenderas 2 doser vaccin för att säkerställa skydd mot vattkoppor.
– Boka tid för rådgivning och vaccination genom att kontakta HMC BVC. Du bekostar själv ditt vaccin.

Läs mer – Om vaccin mot vattkoppor