Landskrona
UppSkrolla upp

Företagshälsa – Landskrona

Megafon

NYHET - Den 1 november 2024 kommer vi flytta in i helt nybyggda lokaler på Frögatan 16 i Landskrona. Mer info kommer när det närmar sig.
Tfn: 0418-250 70, info@hmcforetagshalsa.se

Öppettider i sommar
Som brukligt håller vi stängt v 29-31. Vid akuta företagshälsovårdsfrågor, ex förstadagsintyg, nås vi under den perioden på 0418-48 20 60. I övrigt har vi öppet precis som vanligt. Alla vi på HMC Företagshälsa önskar er en härlig sommar med gott om återhämtning! Trevlig sommar

Nu finns HMC Företagshälsa även i Löddeköpinge.
Välkommen till oss på Center Syd, mitt emot Ica Maxi.
Tfn: 0418-250 70, info@hmcforetagshalsa.se

Yrkeskategorier

Om Företagssköterska

Våra Företagssköterskor har lång erfarenhet och hjälper er gärna om ni har frågor som rör arbetsmiljö, arbetsmedicin eller andra frågor kring sjukvård. Våra välutbildade företagssköterskors kompetens är en mycket viktig resurs. De ansvarar för och utför majoriteten av de arbetsmedicinska undersökningar vi erbjuder samt är oftast spindeln i nätet och en naturlig kontakt mellan er och företagshälsovården.

Om Företagsläkare

Våra företagsläkare arbetar nära er som kund, och är experter på just sambandet mellan arbetsmiljöns påverkan på individen. Våra läkare är Företagsläkare vilket betyder att de har en tilläggsspecialitet, utöver sin specialistkompetens som till exempel kan vara allmän medicin.

Om Hälsoutvecklare

Alla kan vi behöva lite hjälp ibland då det gäller att förbättra vår livsstil. Våra hälsoutvecklare arbetar på ett målinriktat hälsofrämjande sätt där vi ser till helheten. Att förbättra hälsan genom att personalen tar hand om sig med en god sömn, kost, motion och arbetsmiljö. Vi har insatser för dig som person men även för olika grupper på företaget. Vi kan också stötta på organisationsnivå för att ta fram en bra hälsopolicy och ett strategiskt hälsoarbete.

Om Psykolog/Beteendevetare

Om du eller din personal brottas med stress, sömnproblem, oro eller nedstämdhet vilken är arbetsrelaterad, så är en kompetent kontakt basen för att lyckas ta steget mot mer balans i livet och psykisk hälsa. Våra Psykolog/beteendevetare är KBT-utbildade och samarbetar nära vårt team med företagsläkare och företagssköterska för långsiktiga hälsa  – de är experter på hållbar beteendeförändring.

Om Ergonom/Leg arbetsterapeut

Har ni eller någon i personalen problem med axlar som värker, musarm eller svåra arbetsställningar. Kontakta gärna vår Ergonom/Leg arbetsterapeut som är expert på just anpassning av arbete och miljö till människans behov och förutsättningar. Vår ergonom hjälper er gärna med att se över företagets arbetsmiljö och hur personalens arbetsställningar, arbetshöjd, ljus, ljud och klimat kan påverka.

Om Osteopat

Osteopater är tränade att behandla personer med olika typer av besvär. Det kan vara akuta besvär i samband med skador eller långvarig smärta orsakad av arbetsrelaterad stress och överbelastning. Osteopati är en form av manuell medicin, vilket innebär att man använder händerna som redskap för diagnos och behandling. Osteopater behandlar inte bara det område som gör ont utan försöker hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått.

Om Arbetsmiljöingenjör

Vår arbetsmiljöingenjör är ert stöd då det gäller en säker arbetsmiljö. Kontakta oss gärna om ni vill få råd om föreskrifter eller allt som kan vara bra att tänka på för att följa de lagar och regler som finns inom er arbetsmiljö. Vi hjälper gärna till med riskbedömningar eller skyddsronder för att upptäcka risker när det till exempel gäller dålig luft, buller eller farlig hantering av kemiska ämnen. Som kund hos oss får ni regelbundet en sammanställning av de lagar och regler som justeras från Arbetsmiljöverket.

Om Organisationskonsult

Organisationen påverkar dig och personalen. Genom att främja en hälsosam organisation underlättar ni för frisk personal och ökad trivsel vilket leder till effektivare företag och större konkurrenskraft. Våra organisationskonsulter finns som stöd för att omsätta företagets styrkor till förmån för ert företags resultat och verksamhetens fortsatta konkurrenskraft, till exempel genom att öka arbetsglädjen eller som stöd till era chefer.

Om Administratör/Läkarsekreterare

När ni ringer oss eller kommer hit är det oftast någon av våra administratör ni får kontakt med först. De har lång erfarenhet från företagshälsovård och guidar er till rätt person beroende på vilket ärende ni har. Hon hjälper er i receptionen och svarar då ni ringer, ger er råd eller bokar in er till lämplig kompetens.