Bakgrundsbild
UppSkrolla upp

Fysioterapeut i Landskrona

Vi fysioterapeuter / sjukgymnaster och arbetsterapeuter hjälper dig med skador och besvär från rörelseapparaten. Här läser du mer om hur det funkar hos oss, om våra kompetenser och behandlingsmetoder – vi samarbetar nära våra läkare, sköterskor och psykologer och vill guida dig till en över tid god funktion och ett aktivt liv. 

Megafon

NYHET - Den 1 november 2024 kommer vi flytta in i helt nybyggda lokaler på Frögatan 16 i Landskrona. Mer info kommer när det närmar sig.

Hos arbetsterapeut

Till arbetsterapeut kommer du oftast på remiss från läkare eller fysioterapeut. På HMC har vi ett nära samarbete med varandra. Det innebär att vi arbetsterapeuter samarbetar tätt tillsammans med fysioterapeuter - sjukgymnaster, sjuksköterskor, läkare och psykologer. Ofta hämtar vi direkt de kollegor vi behöver för att tillsammans med dig bilda en bättre helhetsbild av det du söker oss för. Ett trevligt arbetssätt utan väntan och remisser – vi kallar detta interdisciplinärt samarbete.

Din specialist på hand och underarm

Vi är underarmens och handens specialiserade sjukgymnast. På vår mottagning så arbetar vi mycket med ergonomi och hjälpmedel i både rehabiliterande och habiliterande syfte.

Hembesök

Vissa insatser utför vi i samband med hembesök hos dig – vi är specialister på olika former av funktionsbedömningar och det är därför viktigt att vi får se hur du fungerar i din hemmiljö.

Utredningar

Vi genomför utredningar och tester som ligger till grund för våra läkares beslut om utredning, behandling och sjukskrivning.

  • Minnesutredning – vi utreder och följer upp behandling av dig med minnesproblem och demens
  • Bedömning av arbetsförmåga och funktionsbedömning – grund för tex bedömning av sjukskrivning och/eller behov av hjälpmedel

Utprovning

  • Vi provar ut prefabricerade ortoser – skydd och stöd främst för leder och muskelfästen efter skador och överbelastningsproblem
  • Vi bygger handgjorda ortoser utformade helt efter din anatomi och dina behov – främst gällande hand, handled och underarm
  • Utprovning av andra hjälpmedel
  • Utprovning av och träning med elrullstol