UppSkrolla upp
TillbakaTillbaka

HMC Rehab – innovativt pilotprojekt

Just nu pågår ett spännande pilotprojekt tillsammans med Empowered Health där vi utvecklar en en unik app för dig som behöver rehabilitering för skador och överansträngningar i rörelseapparaten.

Fler funktioner kommer efter hand. När tiden är mogen så kommer du som patient även kunna få stöd genom självdiagnostik via appen och beroende på problembild möjligen även kunna börja din rehabträning innan du får kontakt med någon av våra fysioterapeuter.

Här kan du läsa Empowered Health pressrelease om samarbetet:

HMC och Empowered Health utvecklar digital distansvård och egenvårdsprogram

Hälsomedicinskt Center (HMC) och Empowered Health ingår samarbete för att utveckla HMC Rehab, en patient-app för egenvårdsprogram och digitala vårdflöden för distansbehandling.

HMC är en innovativ och uppskattad primärvårdsleverantör i Region Skåne som genom samarbetet med Empowered Health nu erbjuder digitala intag, vårdprogram och distansmonitorering till sina mer än 31 000 patienter. Samarbetet möjliggör vård inom flera vårdområden, där vårdprogram för artros är först ut.

– Genom vår nya app HMC Rehab kan vi hjälpa fler patienter att snabbt komma igång med behandling och rehabilitering. I appen får patienten ett individuellt utformat träningsprogram i videoformat som i samråd med våra fysioterapeuter kan anpassas i realtid vilket gör det smidigt att använda och ökar kvaliteten på behandlingen, säger Hanna Hultman, VD på Hälsomedicinskt Center.

– Vi har med spänning följt HMCs framgångar och utveckling sedan 2018, och deras mindset och breda vårdproduktion är unikt kompetent. Med stöd av Empowered Healths teknik kan HMC jobba multimodalt och holistiskt med sina patienter. Bland annat kommer HMC att öka antalet gruppbehandlingar genom våra verktyg, något som också linjerar med regionernas önskemål, säger Theodor Jikander, VD på Empowered Health.

– Efter flera år av konstruktiv dialog med Empowered Health är det fantastiskt att nu stå på tröskeln till ett nytt och innovativt arbetssätt där vi guidar och följer upp våra patienter i behov av rehabiliteringsträning via vår app. Det är ett stort och viktigt steg för HMC, avslutar Anders Tegenrot, grundare och specialist i allmänmedicin på Hälsomedicinskt Center.

Om Empowered Health

Empowered Health är ett svenskt medtechbolag som grundades 2017. Företaget har idag 28 anställda på kontor i Stockholm, Göteborg och Lund, och verksamhet i tre länder. Några av Empowered Healths andra produkter är Healo, STAAR och HCC. Tillsammans med akademiska partners och kunder inom vården och läkemedelsindustrin förnyar vi hälso- och sjukvården genom att digitalisera, förenkla och förbättra patient- och vårdresor.