Bakgrundsbild
UppSkrolla upp

Ungdom i Löddeköpinge

Vi barnmorskor, fysioterapeuter, läkare, psykologer och sjuksköterskor finns för dig som tonåring både vid fysiska besök och via vår app HMC online. Här läser du mer om hur det funkar hos oss, om våra tjänster och kompetenser – vi samarbetar nära och vill att du ska känna dig trygg att vända dig till oss när du behöver.

Megafon

NU HAR HMC ÖPPNAT PÅ CENTER SYD I LÖDDEKÖPINGE!
Välkommen att ta rulltrappan upp till oss och kika på våra fantastiska lokaler. Vi finns en våning upp mitt emot entrén till ICA Maxi.
Du kan välja att lista dig direkt via BankID – klicka här.

Hos arbetsterapeut

Till arbetsterapeut kommer du oftast på remiss från läkare eller fysioterapeut. På HMC har vi ett nära samarbete med varandra. Det innebär att vi arbetsterapeuter samarbetar tätt tillsammans med fysioterapeuter - sjukgymnaster, sjuksköterskor, läkare och psykologer. Ofta hämtar vi direkt de kollegor vi behöver för att tillsammans med dig bilda en bättre helhetsbild av det du söker oss för. Ett trevligt arbetssätt utan väntan och remisser – vi kallar detta interdisciplinärt samarbete.

Din specialist på hand och underarm

Vi är underarmens och handens specialiserade sjukgymnast. På vår mottagning så arbetar vi mycket med ergonomi och hjälpmedel i både rehabiliterande och habiliterande syfte.

Hembesök

Vissa insatser utför vi i samband med hembesök hos dig – vi är specialister på olika former av funktionsbedömningar och det är därför viktigt att vi får se hur du fungerar i din hemmiljö.

Utredningar

Vi genomför utredningar och tester som ligger till grund för våra läkares beslut om utredning, behandling och sjukskrivning.

  • Minnesutredning – vi utreder och följer upp behandling av dig med minnesproblem och demens
  • Bedömning av arbetsförmåga och funktionsbedömning – grund för tex bedömning av sjukskrivning och/eller behov av hjälpmedel

Utprovning

  • Vi provar ut prefabricerade ortoser – skydd och stöd främst för leder och muskelfästen efter skador och överbelastningsproblem
  • Vi bygger handgjorda ortoser utformade helt efter din anatomi och dina behov – främst gällande hand, handled och underarm
  • Utprovning av andra hjälpmedel
  • Utprovning av och träning med elrullstol