Bakgrundsbild
UppSkrolla upp

Senior i Lomma

Vi vårdgivare på mottagningen och geriatriker i mobilt vårdteam finns för dig som senior. Här läser du mer om hur det funkar hos oss, om våra kompetenser och tjänster – vi samarbetar nära och vill i samverkan med dig forma en individanpassad vård för din hälsa och livskvalitet.

Megafon

VI UPPDATERAR VÅR APP!
Någon gång under 22:a november stängs vår app HMC Online ner för nya ärenden. Vi återkommer med tid när vår nya app är i drift.
– Ber dig ringa vår växel om du har ärenden som inte kan vänta.
– Vid livshotande tillstånd ring 112.

Minnesutredning

Upplever du själv eller anhöriga att du har sviktande minnesfunktioner? Eller är det någon av dina vårdgivare som bedömer att du behöver genomgå en minnesutredning?
– Då remitteras du till våra arbetsterapeuter. De bokar in ett hembesök där de utför en kognitiv bedömning i enlighet med Region Skånes riktlinjer. Resultaten sammanfattas till din läkare som återkommer till dig om hur vi går vidare med din utredning.

Har du behandling mot demens eller haft resultat som din läkare vill ta om eller följa upp så kommer din arbetsterapeut hem till dig igen för ett uppföljande hembesök för kognitiv bedömning.

Remiss - tidsbokning

Din läkare remitterar dig till en minnesutresning.