Bakgrundsbild
UppSkrolla upp

Gravid i Hjärup

Vi barnmorskor följer din graviditet hela vägen från inskrivning till efterkontroll. Här läser du mer om hur det funkar hos oss, om våra tjänster och kompetenser – vi samarbetar nära vår vårdcentral och BVC och vill vägleda dig till hållbara levnadsvanor under och efter din graviditet. Vi finns också för er som par och för familjens hälsa.  

Megafon

Du som är gravid rekommenderas vaccination mot kikhosta, influensa och covid-19 för din och ditt barns hälsa. Du bokar tid på den vårdcentral du valt. Läs mer här!

Ultraljud

Vi erbjuder och utför alla ultraljud som ingår i ett basprogram för gravida på vår ultraljudsmottagning i Lomma. Ni träffar vår Ultraljudsbarnmorska Christine Leeb Lundberg med många års erfarenhet. Enbart vid mer komplicerade undersökningar remitterar vi till Kvinnokliniken SUS. 

Tänk på – då ultraljud är väldigt koncentrationskrävande vill vi att ni som har barn sedan tidigare lämnar de hemma.  Endast en vuxen partner eller anhörig kan medfölja vid ultraljudsundersökning.

Önskar ni ultraljud utöver det som ingår i basprogrammet? Vi erbjuder möjligheten och ni betalar själv för undersökning. Erbjudandet riktas enbart till våra listade patienter. Tala med din barnmorska eller ring oss för att boka 040-41 80 60.

 Läs mer – Om ultraljudsundersökning